Bij Carefree Hosting omarmen we een groene hostingfilosofie, en onze toewijding aan duurzaamheid wordt versterkt door onze nauwe samenwerking met leveranciers en partners. Samen zetten we stappen richting een duurzamere en milieuvriendelijkere hostingaanpak.

Samen Streven naar Duurzaamheid

Technologische Duurzaamheid

Binnen de dynamische ICT-branche gaat continu veel energie verloren aan de constante werking van hardware, omdat websites permanent online moeten zijn. Denk aan servers, routers, netwerksystemen, en de koeling van datacenters, grafische kaarten en processoren. Hoewel deze activiteiten van nature niet milieuvriendelijk zijn, erkennen wij en onze partners dat er tal van mogelijkheden zijn om via besparingen en compensatie energieneutrale groene hosting te realiseren.

Naast het gebruik van groene stroom, maken we bij Carefree Hosting gebruik van servers die lucht- en watergekoeld zijn in plaats van elektrisch. Daarnaast draaien we onze systemen in datacenters die tot de meest energie-efficiënte in de branche behoren. Onze voorkeur gaat altijd uit naar milieuvriendelijke oplossingen. Bovendien hebben we in onze datacenters slimme en groene airflow-opzetten geïmplementeerd, waardoor we geen airconditioning nodig hebben. Hierdoor verbruiken we minder dan de helft van de energie die traditionele datacenters nodig hebben.

Enkele opmerkelijke punten:

 

Groene Hosting en Duurzaam Ondernemen

We geloven niet alleen in technologische duurzaamheid, maar integreren ook groen denken in ons dagelijkse bedrijfsleven. Thuiswerken en werken vanuit locaties dicht bij huis zijn bij ons de norm, waardoor we het autogebruik verminderen en het milieu ontzien. Op kantoordagen geven we de voorkeur aan carpoolen en openbaar vervoer boven individueel reizen.

Daar houdt het niet op:

In het kort, Carefree Hosting en onze partners zijn toegewijd aan verantwoord ondernemen en spelen actief een rol in de groene revolutie binnen de IT-branche. Er liggen nog tal van mogelijkheden voor verdere verbetering, en we verwelkomen suggesties om onze bedrijfspraktijken nog duurzamer en groener te maken. Samen dragen we bij aan een duurzamere toekomst binnen de IT-sector.