FAQ

Veel gestelde vragen

Antwoorden op jouw vragen

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen. Heb je een vraag die er niet tussen staat? Neem vooral contact met ons op.

SEO staat voor Search Engine Optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Dit houdt in dat websites worden geoptimaliseerd om ze zo hoog mogelijk in zoekmachines te krijgen. Hoge posities op bijv. Google.nl zorgen voor meer websitebezoekers. Hoe meer bezoekers jouw website heeft, hoe groter de kans is dat hier meer leads en/of sales uitkomen. SEO is een langere termijn strategie en is een onderdeel van de online marketing strategie.

Met SEA kun je jouw belangrijkste producten en of diensten tegen betaling promoten (adverteren). Hierbij is het doel om direct goed vindbaar te worden op de voor jouw belangrijkste woorden. Je kan hiermee op korte termijn al snel goede resultaten behalen.

Linkbuilding is het verkrijgen van meer inkomende links van andere websites naar jouw website. Het is een belangrijk en onmisbaar onderdeel van zoekmachineoptimalisatie (SEO).  Met kwalitatieve linkbuilding kun je de autoriteit en het vertrouwen van een website verhogen, wat kan leiden tot een betere zoekmachinepositie. Er zijn verschillende manieren om linkbuilding te doen, zoals het aanvragen van links van andere websites, gastbloggen en het uitwisselen van links.

SEO en SEA zijn allebei afzonderlijk in te zetten. SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie en is gericht op het verbeteren van de zoekresultaten van jouw website. SEA staat voor zoekmachineadvertenties en is juist gericht op het kopen van betaalde advertenties in zoekmachines. Het is echter sterk aan te raden wanneer je kiest voor SEA om ook altijd SEO in te zetten. In Google Ads zijn er namelijk campagnetypen die beter presteren wanneer een website is geoptimaliseerd voor Google. SEO en SEA kunnen elkaar enorm versterken en gaan daarom bijzonder goed hand in hand.

Doordat het met SEO wat langer duurt voordat je resultaat ziet, is het voordeel wel dat als je hiermee stopt je positie langer behouden blijft. De content die toegevoegd is blijft immers op je website. Houdt er echter wel rekening mee dat de concurrenten mogelijk niet stoppen en je voorbij zullen gaan qua posities.

Het voordeel van SEA is dat je snel bovenaan in Google kan staan. Wanneer je de advertenties weer uit zet zullen die advertenties ook direct niet meer zichtbaar zijn. Wil je stoppen met de campagne? Neem dan gerust contact met ons op. We kijken graag of er mogelijkheden zijn door bijvoorbeeld je SEA-budget aan te passen.