Wat is groene hosting?

Groene hosting, ook wel bekend als milieuvriendelijke hosting, is een hostingoptie die is ontworpen om de impact van jouw website op het milieu te minimaliseren. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van hernieuwbare energiebronnen, energie-efficiënte servers en andere milieuvriendelijke praktijken.

In tegenstelling tot traditionele hostingbedrijven die vaak afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen, wordt onze groene hosting aangedreven door schone energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en waterkracht. Dit vermindert de uitstoot van broeikasgassen aanzienlijk en draagt bij aan het verminderen van de koolstofvoetafdruk van jouw website.

Energie-efficiënte Datacenters

Bij Carefree Marketing hebben we een diepgaande betrokkenheid bij milieuvriendelijke oplossingen. Onze datacenters behoren tot de meest energie-efficiënte in de branche, met een PUE-index tussen 1 en 1,2. Bovendien maken we gebruik van energiezuinige SSD-schijven, wat niet alleen de prestaties ten goede komt, maar ook het energieverbruik minimaliseert.

Duurzaamheid op serverniveau

Onze servers zijn technisch goed onderhouden, wat betekent dat jouw website altijd soepel draait. We zetten in op groene stroom en gaan nog een stap verder door gebruik te maken van servers die lucht- en watergekoeld zijn, in plaats van elektrisch. Dit resulteert niet alleen in een lagere ecologische voetafdruk, maar ook in betrouwbare prestaties voor jouw website..

Geen airconditioning, geen probleem

In tegenstelling tot traditionele datacenters maken we bij Carefree Marketing geen gebruik van airconditioning. Dankzij slimme en groene airflow-opzetten behouden we een optimale temperatuur en luchtvochtigheid in onze datacenters zonder het energieverslindende gebruik van airco. Hierdoor verbruiken we minder dan de helft van de energie die conventionele datacenters nodig hebben.

Bomen planten voor een groenere wereld

We zijn er trots op dat we jaarlijks onze CO2-uitstoot compenseren door bomen te planten. Dit doen we in samenwerking met Stichting Trees for All, waardoor we bijdragen aan een groenere wereld en een gezondere leefomgeving. Bij Carefree Marketing gaan we verder dan alleen groene hosting; we zetten ons actief in voor duurzaamheid en verantwoord ondernemen.

Carefree marketing

Onze pakketten

De ene ondernemer is de andere niet: verschillende behoeften vragen om verschillende service. Daarom bieden wij de keuze uit de volgende vier pakketten:

Basic

12,99

ex btw p/m

Advanced

24,99

ex btw p/m

Business

34,99

ex btw p/m

Enterprise

59,99

ex btw p/m
Carefree marketing

Alle pakketten zijn inclusief:

Waarom kiezen voor groene hosting?

Ontdek de voordelen die groene hosting biedt en waarom het de moeite waard is om voor jouw website te overwegen.

 • Milieuvriendelijkheid: Verminder de ecologische impact van jouw website door te kiezen voor groene hosting.
 • Verbeterde duurzaamheid: Maak gebruik van hernieuwbare energiebronnen en energie-efficiënte servers om jouw website duurzaam te laten draaien.
 • Positieve klantperceptie: Toon jouw milieubewuste inzet en trek klanten aan die waarde hechten aan milieuvriendelijkheid en duurzaamheid.

Hoe kan groene hosting jouw website helpen uitblinken?

Als je de concurrentie wilt verslaan en jouw website naar de top van de zoekresultaten van Google wilt brengen, kan groene hosting een waardevol hulpmiddel zijn. Hier zijn enkele manieren waarop groene hosting kan bijdragen aan het verbeteren van jouw zoekmachineoptimalisatie (SEO) en het vergroten van de zichtbaarheid van jouw website:

 1. Verbeterde laadsnelheid

Als groene hostingprovider investeren we vaak in geavanceerde infrastructuur en snelle servers. Dit betekent dat jouw website sneller kan laden, wat een cruciale factor is voor SEO. Google beloont websites met snelle laadtijden met een hogere positie in de zoekresultaten.

 1. Lagere bouncepercentages

Een website die snel laadt en betrouwbaar is, heeft doorgaans lagere bouncepercentages. Dit betekent dat bezoekers langer op jouw website blijven en meer pagina’s bekijken. Google interpreteert dit als een teken van waardevolle en relevante inhoud, wat kan resulteren in een hogere ranking.

 1. Groen etiket

Sommige zoekmachines, waaronder Google, waarderen milieuvriendelijke praktijken. Door groene hosting te gebruiken, kun je mogelijk in aanmerking komen voor een groen etiket of een speciale vermelding in de zoekresultaten, wat de zichtbaarheid van jouw website verder kan vergroten.

Groene hosting en duurzaam bedrijfsbeleid

Bij Carefree Hosting gaan we verder dan alleen technologische duurzaamheid; we integreren groen denken in al onze zakelijke activiteiten. Thuiswerken en werken vanaf locaties dicht bij huis zijn bij ons de standaard, wat het autogebruik vermindert en het milieu beschermt. Op kantoordagen geven we de voorkeur aan carpoolen en openbaar vervoer boven individueel reizen.

Maar dat is niet alles:

 • We streven naar het gebruik van gerecyclede materialen wanneer mogelijk.
 • Papiergebruik wordt tot een minimum beperkt; we versturen bijvoorbeeld geen papieren facturen meer.
 • Ons kantoor heeft slechts één printer, die alleen wordt gebruikt als het echt nodig is.
 • Als er een auto nodig is, geven we de voorkeur aan huren of lenen in plaats van nieuwe voertuigen aan te schaffen.
 • Wegwerpbekers worden vermeden, en we werken aan het verminderen van afval, zoals plastic en papieren bekers.
 • Onze systemen zijn ontworpen met energiezuinigheid als prioriteit.

Carefree Hosting en onze partners zijn volledig toegewijd aan verantwoord ondernemen en spelen een actieve rol in de groene revolutie binnen de IT-branche. We staan open voor suggesties om onze bedrijfspraktijken nog duurzamer en groener te maken. Samen dragen we bij aan een duurzamere toekomst binnen de IT-sector.

Groene hosting voor een stralende online toekomst

Groene hosting is niet alleen goed voor het milieu, maar kan ook jouw website helpen uitblinken in de competitieve wereld van online zichtbaarheid. Door te kiezen voor groene hosting bij Carefree Marketing draag je actief bij aan een duurzamere toekomst terwijl je tegelijkertijd de prestaties en positie van jouw website in zoekmachines zoals Google verbetert.

Maak vandaag nog de milieuvriendelijke keuze en laat jouw website schitteren op het wereldwijde web, terwijl we samen werken aan een groenere online toekomst zonder concessies aan kwaliteit en prestaties.