Wat is e-mail marketing? 

E-mail marketing is een krachtige digitale marketingstrategie waarmee jij rechtstreeks contact kunt en maakt met jouw doelgroep. Het stelt je in staat om waardevolle informatie, aanbiedingen en nieuws met je abonnees te delen. 

Waarom e-mail marketing?

Waarom e-mail marketing onmisbaar is voor jouw marketing mix? Dat is een veelvoorkomende praktijk vraag die we graag voor jou beantwoorden. E-mail marketing is onmisbaar, omdat: 

  • Directe communicatie: E-mail stelt je in staat om direct met je klanten te communiceren, zonder tussenpersonen.
  • Kostenbesparend: E-mail marketing is kostenefficiënter dan traditionele advertentiekanalen.

  • Meetbare resultaten: Je kunt de prestaties van jouw e-mailcampagnes eenvoudig meten en optimaliseren.
email marketing carefree marketing

Hoe werkt e-mail marketing? 

Om e-mail marketing in te zetten is relatief makkelijk. Graag duiden wij dit aan middels een klein voorbeeld. Ben jij een webshop eigenaar? Dan komt de volgende situatie jou bekend voor. Iemand besteld een product op jouw webshop en vervolgens wordt een bedankt/ bevestingsmail verstuurd. Dit is op kleine schaal al een vorm van e-mail marketing. 

Maar om e-mail marketing effectief in te zetten vergt het iets meer energie om het effectief te gaan gebruiken. Het bedenken, uitwerken en meten van een strategie zorgt ervoor of jouw e-mail campagne een succes wordt. Vervolgens kan je, net zoals bij marketing, psychologische aspecten toepassen. Om de ontvanger een bepaalde actie te laten uitvoeren. Het doel van e-mail marketing is om op termijn e-mailstromen te automatiseren. 

Waarom Carefree Marketing? 

Waarom Carefree Marketing? E-mail marketing is voor ons niet onbekend. Wij zijn al een decennia lang actief met het bedenken, creëren en uitvoeren van e-mail automatiseringen met resultaat. Onderstaand sommen wij op wat jij van ons kan verwachten wanneer wij jou gaan helpen met e-mail marketing: 

  • E-mailcampagnebeheer;
  • Doelgroepsegmentatie;
  • A/B-testen van e-mails;
  • Automatisering van e-mailstromen;
  • E-mailanalyse en optimalisatie. 

Met onze expertise en jouw visie, kunnen we samen een krachtige e-mail marketingcampagne opzetten die jouw bedrijf naar nieuwe hoogten zal brengen.